Erikoispuhdistukset

Puhdistuksessa tärkeintä on oikean puhdistusmenetelmän valinta, jotta työ sujuisi vaivattomasti ja jälki olisi halutun mukakaista. Tässä suurena apuna on kokemuksemme eri vaihtoehdoista ja pystymme tarjoamaan monipuolisen ja toimivan valikoiman eri puhdistusmenetelmiä.

Yleisimmät tarjoamamme menetelmät:

Torbo-märkähiekkapuhallus

Torbo-märkähiekkapuhalluksessa yhdistyvät tarvittaessa hiekkapuhalluksen teho ja toisaalta veden mukanaan tuoma pölyttömyys sekä säädettävyys. Se eroaakin tavallisesta vesihiekkapuhalluksesta juuri siinä että se voidaan säätää tarpeen mukaan hellävaraisesta erittäin tehokkaaseen. Näin ollen se on menetelmänä erittäin kustannustehokas ja monipuolinen ratkaisu erilaisiin rakennusalan puhdistus tarpeisiin.

Soodapuhallus

Soodapuhallus on tehokas tapa poistaa monenlaista likaa ja pinnoitteita eri materiaaleista. Yksi suosituimmista kohteista kesäaikaan ja varsinkin yksityishenkilöille on hirsimökkien pinnoitteiden ja tummumien poistot. Hirsipinnoille tehty puhallus on myös pääsääntöisesti nopeaa ja hinta on käsipuhdistukseen verrattuna kilpailukykyinen.

Soodapuhallus muistuttaa teholtaan ja työtavaltaan hiekkapuhallusta, mutta on sitä kehittyneempi ja hellävaraisempi mm. hiomattomuutensa takia. Menetelmä on hellävaraisin mekaanisista puhdistusmenetelmistä ja soveltuu mm. lian ja graffitien poistamiseen rakennusten ja taloyhtiöiden julkisivuista. Soodapuhallus ei vahingoita ikkunalaseja, joten suojaustarve on hiekkapuhallusta huomattavasti vähäisempi.

Maalin poistoon metalliesineistä ja -rakenteista soodapuhallus sopii loistavasti hiomattomuutensa takia. Puhallus voidaan tehdä myös märkäpuhalluksena, jolloin pölyhaitta poistuu.

Puhdistusjätteenä soodajauhe on luontoon hajoava ja vesiliukoinen, eikä sitä tarvitse kerätä talteen. Puhallusjätettä syntyykin vain 1/6 hiekkapuhallukseen verrattuna. Sooda on puhalteena turvallinen sekä ympäristölle että ihmisille. Puhallusjäämät ovat helppo poistaa ahtaistakin paikoista vedellä huuhtelemalla.

Lasimurskapuhallus

Lasimurskapuhallus paikkaa hiekkapuhalluksen ja soodapuhalluksen välissä olevaa rakoa. Sooda ei vahingoita pintaa ollenkaan, mutta siksipä se ei poista ruostettakaan. Myöskin maalausta varten sooda täytyy poistaa huolella. Hiekka taas puhdistaa hyvin, mutta jälki on monesti sietämättömän karua. Lasimurska on puhalteena lähes ideaalinen, sillä se ei jätä mitään kalvoa maalarin kiusaksi ja ruosteetkin poistuvat yleensä kertavedolla. Lasimurska on erittäin toimiva vaihtoehto myös esim. pintapeltien puhalluksessa. Lasi jättää peltipinnoille kevyen mattauksen joka on erittäin hyvä tartuntapinta pohjamaalaukselle. Alumiiniosien pahatkin hapettumat poistuvat lasilla varmasti.

Lasi on tehokas puhalle, jota on saatavilla eri karkeusasteissa. Näin pystymme hienosäätämään puhallusprosessin mahdollisimman sopivaksi ja tehokkaaksi, jolloin kustannukset pysyvät kurissa ja työ etenee. Kerro meille tarkemmin puhdistettavasta kohteesta, niin osaamme valikoida parhaiten sopivan lasimurskan käytettäväksi!

Korkeapainepesu

Korkepainepesu on ympäristöystävällinen vaihtoehto, sillä siinä pesunesteenä toimii vain vesi ja sen puhdistuskyky tulee korkeasta paineesta joka käyttötarpeen mukaan voidaan nostaa aina 400bar asti ja lisää puhdistustehoa saadaan veden lämpötilaa nostamalla. Menetelmä sopii hyvin esimerkiksi kattojen ja julkisivujen puhdistukseen.

Höyrypuhdistus

Höyrypuhdistus eroaa korkeapaine pesusta siinä, että pesuvesi lämmitettään, joka lisää puhdistustehoa myös pienempiä paineita käytettäessä.